Brukselka z jagodami pszennymi i sosem z wędzonej papryki
Need a przystawka wegańska? Brukselka i pszenica jagoda Slaw z wędzoną papryką Dressing może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz jagody pszenicy, paprykę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paprikan wędzony i szalotka brukselka {guest post}, Pieczona dynia z żołędzi i brukselka z miodem, wędzoną papryką i solą z szałwii, oraz Rozdrobniona brukselka i spirala jabłkowa z sosem Klonowo-jabłkowym i granatami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 1,5 qts. woda, jagody pszenicy i 1/2 łyżeczki. sól do wrzenia w średnio przykrytym rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jagody pszenicy są miękkie, ale nie mushy (niektóre powinny zacząć pękać), o 1 1/4 godziny.
Trzepaczka 1/2 łyżeczki. sól, pieprz, olej, 3 łyżki. ocet, papryka i porzeczki razem w dużej misce.
Odstawić, podczas gdy owoce pszenicy gotować.
Brukselkę pokroić na drobne strzępy, najlepiej za pomocą robota kuchennego z dyskiem do krojenia lub mandoliną.
Dodać brukselkę i jagody pszenicy do mieszaniny dressing i wrzucić do herbu. Smak i dodać więcej soli i kolejny plusk octu, jeśli chcesz.
Make ahead: przez krok 2 do 1 dnia, schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej.