Brukselka z balsamicznym i żurawiną
Brukselka z balsamicznym i żurawiną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od kobiety Pioneer ma 1 fanów. Mieszanka octu balsamicznego, brukselki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka z balsamicznym i żurawiną, Klon balsamiczny brukselka z żurawiną i orzechami laskowymi, oraz Brukselka z żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim / czyste brukselki, a następnie pokroić je na pół w razie potrzeby (lub można zostawić je w całości). Ułóż na dwóch blachach do pieczenia i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Posypać dużą ilością soli i pieprzu i piec w temperaturze 375 stopni przez 25 do 30 minut, lub do brązowego.
Połącz ocet balsamiczny z cukrem w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i zmniejszyć do bardzo grube, o 15 do 20 protokół.
Opryskać balsamiczną redukcję prażonymi kiełkami, a następnie posypać suszoną żurawiną. Rzuć i podawaj natychmiast.