Brudny Ryż Nadziewane Collards

Brudny Ryż Nadziewane Collards
Przepis brudny ryż Nadziewane Collards może zaspokoić swoje kreolskie pragnienie w około 1 godzina i 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Działa dobrze jako przystawka. Mieszanka octu jabłkowego, sosu pomidorowego, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Kolce Nadziewane czerwoną fasolą i ryżem, Gołąbki Z Brudnego Ryżu, oraz Collards And Rice.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Podsmażyć cebulę w oleju w rondlu o dużym dnie na średnim ogniu, aż zmięknie. Wymieszać z sosem pomidorowym, brązowym cukrem, octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
1
Rozgrzać olej na patelni saute o dużym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać wieprzowinę i brąz. Po zrumienieniu dodać czosnek, cebulę, seler i zieloną paprykę. Gotować, aż zmięknie, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
3
Dodać bulion z kurczaka i cayenne. Wymieszać ugotowany ryż i pietruszkę, dokładnie mieszając i pozwalając, aby rosół zmniejszył się, aż na patelni nie pozostanie wilgoć. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, na średnim ogniu, dodać liście collard i gotować do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Ułóż liść collard na płaskiej powierzchni i dodaj 1/4 szklanki brudnego ryżu do środka. Złóż obie strony w środku i na górze i na dole nad środkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Zwinąć do cylindra i powtórzyć z pozostałymi liśćmi. Jeśli są jakieś pozostałe liście, możesz je posiekać i dodać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Wlać 1/2-calową warstwę sosu do naczynia o wymiarach 13 na 9 cali. Ułóż rolki collard, boki szwu w dół, na wierzchu sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
9
Pozostałą część sosu zalać nadziewanymi kolcami i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Wyjąć z piekarnika i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na Cajun. Te nisko taninowe, o niższej zawartości alkoholu wina będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że twoje usta będą palić się bardziej. Torres Pazo das Bruxas Albarino z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jasnożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne przy wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na midpalate. Długo i wytrwale na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Doskonale komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie stanowi idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn