Brownie z masłem orzechowym i płatkami owsianymi
Amerykańskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj masło orzechowe i ciasteczka owsiane. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 16 osób i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 8 g białka i 20 g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 45 minut. Ten przepis polubiło 28 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup mąkę, sól, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują ciasteczka z masłem orzechowym i lukrem z masła orzechowego, batoniki owsiane z masłem orzechowym i kulki owsiane z masłem orzechowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę do galaretek.
W dużej misce utrzyj masło, 3/4 szklanki masła orzechowego, biały cukier i brązowy cukier, aż uzyskasz kremową masę.
Dodać mąkę, płatki owsiane, ekstrakt waniliowy, jajka i sól; mieszaj, aż się zmiesza.
Rozsmaruj ciasto na przygotowanej blaszce z galaretką.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko się zarumieni, około 20 minut. Schłodzić ciasteczka na patelni przez 10 do 15 minut.
Na wierzch brownie rozsmaruj 1/2 szklanki masła orzechowego.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Brownie w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.