Brokuły Rabe i kiełbasa
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Brokuły Rabe i kiełbasa może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka kiełbasy z kopru włoskiego, sok z cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Brokuły Rabe I Kiełbasa, Makaron z brokułami i kiełbasą, oraz Włoska kiełbasa i brokuły Rabe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Brokuły i sól umieść w dużym garnku z wrzącą wodą. Gotować 12 minut, lub aż łodygi są miękkie.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu i gotować kiełbasę 10 minut, lub aż równomiernie rumiane.
Usunąć kiełbasę z rondla. Czosnek wymieszać w rondlu i gotować około 30 sekund.
Na patelni ułożyć brokuły i wymieszać w 1/2 soku z cytryny. Powrót kiełbasę na patelnię i pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu około 10 minut.
Przed podaniem wymieszać z pozostałą oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.