Brioche
Need a chleb wegetariański? Brioche może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jajka, wodę, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 24%. Spróbuj Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem i solą. Zrobić dobrze w środku miski i wymieszać w mieszaninie jaj i drożdży. Ubij dobrze, aż ciasto się połączy, a następnie odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Spłaszczyć ciasto i rozprowadzić jedną trzecią masła. Ugniataj to dobrze. Powtórz to dwa razy, aby włączyć pozostałe masło. Pozostawić ciasto na kilka minut pomiędzy dodatkami masła. Proces ten może potrwać około 20 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Opróżnić ciasto, przykryć folią i przechowywać w lodówce 6 godzin lub na noc. Potrzebuje czasu, aby się ochłodzić, aby stać się bardziej wykonalnym.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj dwie patelnie bochenkowe o wymiarach 9x5 cali (patrz Notatka kucharza, aby zrobić rolki). Ubij żółtko z 1 łyżeczką wody, aby uzyskać glazurę.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części, uformować na bochenki i ułożyć do przygotowanych patelni. Przykryć nasmarowaną folią i odstawić do podwojenia objętości, około 60 minut.
Pieczywo lub bułki umyć jajkiem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż uzyskamy złoty kolor. Zacznij sprawdzać bochenki pod kątem przydatności po 25 minutach, a bułki po 10 minutach.
Pozostaw bochenki do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie przenieś je do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygły.