Brioche

Brioche
Need a chleb wegetariański? Brioche może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jajka, wodę, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 24%. Spróbuj Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
3
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem i solą. Zrobić dobrze w środku miski i wymieszać w mieszaninie jaj i drożdży. Ubij dobrze, aż ciasto się połączy, a następnie odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Spłaszczyć ciasto i rozprowadzić jedną trzecią masła. Ugniataj to dobrze. Powtórz to dwa razy, aby włączyć pozostałe masło. Pozostawić ciasto na kilka minut pomiędzy dodatkami masła. Proces ten może potrwać około 20 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Opróżnić ciasto, przykryć folią i przechowywać w lodówce 6 godzin lub na noc. Potrzebuje czasu, aby się ochłodzić, aby stać się bardziej wykonalnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj dwie patelnie bochenkowe o wymiarach 9x5 cali (patrz Notatka kucharza, aby zrobić rolki). Ubij żółtko z 1 łyżeczką wody, aby uzyskać glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
GlazuraGlazura
RolkaRolka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
7
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części, uformować na bochenki i ułożyć do przygotowanych patelni. Przykryć nasmarowaną folią i odstawić do podwojenia objętości, około 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Pieczywo lub bułki umyć jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
JajkoJajko
9
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż uzyskamy złoty kolor. Zacznij sprawdzać bochenki pod kątem przydatności po 25 minutach, a bułki po 10 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Pozostaw bochenki do ostygnięcia w patelniach na 10 minut, a następnie przenieś je do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygły.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn