Brandade ze świeżym solonym dorszem
Brandade ze świeżym solonym dorszem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, pieprz, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Świeży Dorsz Brandade, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Solić dorsza bardzo obficie solą koszerną.
Umieść w perforowanej patelni lub durszlaku i odstaw do lodówki na 2 dni.
Dodać zioła, przyprawy cebula i ząbki czosnku do mleka i ciepła przez 5 minut, nie pozwól gotować.
Dodać dorsza i kłusować do miękkości, około 5 do 7 minut.
Delikatnie wyjąć dorsza łyżką szczelinową.
Usunąć wszelkie kości i skórę. W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki. Gotuj w dobrze przyprawionej wodzie lub jeszcze lepiej, użyj mleka, w którym ryba była gotowana. Gdy ziemniaki są miękkie odcedzić i puree je, albo w ricer lub miksera za pomocą mocowania łopatek. Wyjąć 1/3 ziemniaków i dodać dorsza.
Dobrze wymieszać, na średniej prędkości, jeśli używasz miksera, skropić oliwą z oliwek i odrobiną płynu do gotowania. Mieszaj i dodawaj płyn aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Rozgnieść zielony czosnek lub 2 ząbki czosnku na drobną pastę w moździerzu i tłuczek i wymieszać z puree.
Aby uzyskać jeszcze bardziej pełną smakową brandade, przełóż cebulę, czosnek i aromaty przez młyn spożywczy i wymieszaj niektóre z tego puree. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.