Bourbon-Glazurowane Krewetki
Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 32 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, worcestershire, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Bourbon-Glazurowane Krewetki, Musztardowo-glazurowane krewetkowe Crostini z boczkiem-brzoskwinią-dżemem Bourbon, oraz Szynka Glazurowana Bourbonem.
Instrukcje
W 2-litrowej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać czosnek i mieszać aż złoty, 1 do 2 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj Bourbon, Worcestershire i ostry sos. Lekka zawartość z długim zapałką i niech alkohol się spali. Powrót na małym ogniu i dodać masło, jeden kawałek na raz, mieszając do włączenia do sosu.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Podgrzej brojlera do wysokości i ustaw stojak od 5 do 6 cali od elementu grzejnego. W międzyczasie połóż każdą krewetkę na boku, umieść kawałek boczku wzdłuż pleców (pokrój boczek, aby pasował wzdłuż, jeśli to konieczne), zwiń luźno i zabezpiecz szaszłykiem lub wykałaczką. Ułóż krewetki w jednej warstwie na patelni 10-na 15 cali.
Obficie posmarować sosem Bourbon. Broil 3 do 4 protokół, włączyć, pędzel z więcej sosu, i dusić jeszcze 2 protokół, lub aż gotowane przez. Wyrzucić dodatkowy sos.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.