Bouillabaisse Pani

Bouillabaisse Pani
Pani Bouillabaisse jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 45g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz małże, pomidory romskie, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bouillabaisse Pani, Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, oraz Bouillabaisse.

Instrukcje

1
Zmyć i wyszorować małże w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
2
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w dużym ciężkim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj małże i przykryj garnek.* Paruj przez 6 do 8 minut lub do otwarcia Małży. Wyrzuć małże, które się nie otworzyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Pokrój rybę w plastry o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Rozgrzać olej w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać czosnek, cebula, pomidory, koper włoski, szafran, sól, i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SzafranSzafran
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PieprzPieprz
SólSól
8
Dodać bulion z małży do garnka i 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MałżeMałże
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać wrzącą wodę i sok z małży. Doprowadzić do wrzenia toczenia, dodać kraby i ryby, i nadal gotować przez 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
WodaWoda
RybyRyby
10
Dodaj małże wraz z krewetkami, i gotować przez dodatkowe 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
KrewetkiKrewetki
11
Chleb francuski pokroić w plasterki, posmarować masłem i lekko tostować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
MasłoMasło
TostyTosty
12
Służyć bouillabaisse w dużych indywidualnych misek wyłożonych tosty francuski chleb; stos w owoce morza i Chochla bulionu nad nim. Wierzch każdej miski z 1 łyżką masła. Podaj pozostały chleb przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Owoce MorzaOwoce Morza
MasłoMasło
ChlebChleb
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn