Bouillabaisse Pani
Pani Bouillabaisse jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 45g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz małże, pomidory romskie, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bouillabaisse Pani, Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, oraz Bouillabaisse.
Instrukcje
Zmyć i wyszorować małże w zimnej wodzie.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w dużym ciężkim garnku.
Dodaj małże i przykryj garnek.* Paruj przez 6 do 8 minut lub do otwarcia Małży. Wyrzuć małże, które się nie otworzyły.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Pokrój rybę w plastry o grubości 1 cala.
Rozgrzać olej w dużym garnku.
Dodać czosnek, cebula, pomidory, koper włoski, szafran, sól, i pieprz.
Dodać bulion z małży do garnka i 2 łyżki masła.
Dodać wrzącą wodę i sok z małży. Doprowadzić do wrzenia toczenia, dodać kraby i ryby, i nadal gotować przez 6 do 8 minut.
Dodaj małże wraz z krewetkami, i gotować przez dodatkowe 5 protokół.
Chleb francuski pokroić w plasterki, posmarować masłem i lekko tostować.
Służyć bouillabaisse w dużych indywidualnych misek wyłożonych tosty francuski chleb; stos w owoce morza i Chochla bulionu nad nim. Wierzch każdej miski z 1 łyżką masła. Podaj pozostały chleb przy stole.