Boczek i jarmuż Adobo
Boczek i jarmuż Adobo to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka jarmużu, liści laurowych, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Adobo Ranch Bacon Dip, Kurczak Adobo z boczkiem i liśćmi laurowymi, oraz Boczek Na Ostro-paprykowo-brązowo-bochenkowy-cukrowy Adobo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-qt. patelnia na średnim ogniu, gotować boczek, mieszając, aż chrupiące, 8 do 10 protokół.
Do miski wlać boczek i tłuszcz przez drobny sitko. Zwróć 5 łyżek. tłuszcz do patelni; resztę wyrzucić.
Dodaj cebulę, czosnek i liście laurowe i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula będzie blado złocista, 5 minut. Wrzucić jarmuż; gotować, mieszając, aż zwiędnie.
Dodaj 1 szklankę wody, połowę boczku, 2 łyżki. każdy sos sojowy i ocet kokosowy, pieprz i chile. Dusić, pod przykryciem, dodając wodę, jeśli patelnia wyschnie, aż jarmuż będzie bardzo delikatny, 60 minut.
Dodaj soję i ocet do smaku.
Podawać posypane pozostałym boczkiem.