Bobotie
Przepis Bobotie jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, chleb, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Najlepszy Bobotie, BOBOTIE, oraz Bobotie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustawić piekarnik na 160°C (325°F). Masłem dużą zapiekankę.
Rozgrzać masło i olej w rondlu i podsmażyć cebulę i czosnek, aż będzie przezroczysty. Zamieszać w curry i kurkumy, i gotować krótko, aż pachną.
Wymieszać z mięsem mielonym.
Zmiksować okruchy, mleko, skórkę z cytryny i sok, jajko, sól,pieprz, morele, jabłko, sułtanki (złote rodzynki) i migdały i wymieszać. Włóż do zapiekanki i wyrównaj górę.
Zwijaj liście i zakopuj je w regularnych odstępach czasu. Zapiekamy folią i pieczemy 1,5 godziny. Zwiększyć temperaturę pieca do 200°C (400°F).
Wymieszać mleko, jajka i sól (może wymagać dodatkowej polewy, jeśli użyłeś bardzo dużej zapiekanki), zalać i piec odkryte przez kolejne 15 minut, aż gotowane i lekko rumiane.
Podawać z żółtym ryżem i Blatjang.
Przedruk za zgodą Rainbow Cuisine: a Culinary Journey Through South Africa by Lannice Snyman ©1998 s&S Publishers