Bliny ze świeżej kukurydzy z wędzonym łososiem i śmietaną ze szczypiorku
Bliny ze świeżej kukurydzy z wędzonym łososiem i śmietaną ze szczypiorku to pescatarian poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka śmietany, drobno mielonej mąki kukurydzianej, białka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Blini kukurydziane z wędzonym łososiem i śmietaną ze szczypiorku, Naleśniki kukurydziane z wędzonym łososiem i śmietaną cytrynowo-Szczypiorkową, oraz Bliny z wędzonym łososiem.
Instrukcje
Śmietanę i szczypiorek połączyć w małej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Pokroić ziarna z kłosu kukurydzy. Zeskrobać pozostałą miazgę z kolby za pomocą tępej strony ostrza noża. Wyrzucić kolbę. Odstaw kukurydzę na bok.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i mąkę kukurydzianą połączyć w średniej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Mleko i żółtko połączyć w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki i mieszać trzepaczką tylko do wilgotnego. Wymieszać kukurydzę, sól i pieprz.
Umieścić białko w misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w mieszaninę kukurydzy.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Łyżka około 1 łyżka ciasta na blini na patelni, rozprzestrzeniania się do około 2-cala średnicy. Gotować 2 minuty lub aż szczyty są pokryte pęcherzyków i krawędzi zaczynają się ustawiać. Ostrożnie obrócić bliny; gotować przez 1 minutę dłużej.
Bliny przekładamy na talerz i układamy w jednej warstwie; utrzymujemy ciepło. Powtórz proces z pozostałym cieście. Każdy blini ułożyć 1 kawałkiem łososia i 1 łyżeczką kwaśnej śmietany.
W razie potrzeby udekorować posiekanym szczypiorkiem.