Blankiet z cielęciny

Blankiet z cielęciny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Blanquette cielęciny spróbować. Ten przepis służy 6. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 773 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, tagliatelle, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Blankiet Cielęcy, Blanquette de Veau, oraz Cielęcina Marsala.

Instrukcje

1
Do dużego rondla wlać bulion i wino, następnie dodać wszystkie warzywa z wyjątkiem grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać czosnek i rozmaryn i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
3
Cielęcinę z nadmiaru tłuszczu i pokroić w duże kostki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4
Dodaj do patelni z grzybami. Powrót do gotować na wolnym ogniu, dobrze doprawić, a następnie gotować przez 20 minut, aż mięso będzie po prostu miękkie; pozostawić dłużej, jeśli nie. Gulasz można na tym etapie schłodzić i schłodzić lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Gotowe do podania ubić żółtka i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu, wymieszać z chrzanem lub musztardą, energicznie wymieszać z żółtkami i śmietaną, następnie mieszać, aż zacznie lekko zgęstnieć. Uważaj, aby nie przegrzać, bo mieszanina się zsiadnie. Masło wymieszać, zdjąć patelnię z ognia, następnie wymieszać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Sprawdź jeszcze raz przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Tymczasem gotować tagliatelle zgodnie z instrukcją opakowania około 3 minut na świeży makaron, do 10 minut na suszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaronświeży Makaron
TagliatelleTagliatelle
7
Odcedzić i wymieszać z odrobiną masła. Zrobić beczkę makaronu (patrz powyżej po prawej) lub po prostu podzielić na sześć rozgrzanych talerzy. Łyżka Blanquette z cielęciny na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Zrób "beczkę" z tagliatelle Gordon ' s way: podnieś kilka nitek makaronu, kopanie widelcem rzeźbiarskim do garnka 3-4 razy. Podnieś makaron, aby nici zawiesiły się swobodnie i dociśnij do boku patelni. Następnie, trzymając (czystymi) palcami, zacznij przekręcać makaron w kształt beczki, raz lub dwa razy naciskając na stronę patelni, aby zgnieść. Kiedy wszystkie nici są nawinięte, Zakończ widelec do środka talerza i delikatnie odepchnij makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
TagliatelleTagliatelle
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Widelec Do RzeźbieniaWidelec Do Rzeźbienia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn