Bita galaretka słoiki
Whipped JELL-O Jars to danie główne, które serwuje 12. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 95 kalorii, 24g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Za $2.01 za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Mieszanka żelatyny jell-o, kostek lodu, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 4 godziny. Z łyżką wynik 62%, to danie jest solidne. Szarlotka w słoikach / wiśniowe ciasto w słoikach, Słoiki, w sam raz, oraz S ' mores Cupcake Jars są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dodaj 3/4 szklanki wrzącej wody do 1 pkg. żelatyna wymieszać w średniej misce; mieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj tyle lodu do 1/2 szklanki zimnej wody, aby odmierzyć 1 szklankę.
Dodaj do rozpuszczonej żelatyny; mieszaj, aż lekko zgęstnieje.
Usuń niezamknięty lód. Przechowywać w lodówce 30 min. lub dopóki nie zgęstnieje, ale nie zastygnie.
Pokonaj mikserem na dużej prędkości 2 min. lub aż do podwojenia objętości. Łyżka do 12 (8-oz.) słoiki z galaretką.
Powtórz z każdym pozostałym smakiem żelatyny, aby uzyskać w sumie 4 warstwy, przechowując w lodówce po każdej warstwie zgodnie z zaleceniami.
Wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do twardej konsystencji.