Biszkopt cytrynowo-anyżowy z orzechami laskowymi
Biszkopt cytrynowo-anyżowy z orzechami laskowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 34 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz orzechy laskowe, wodę, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Anyż Biscotti, Biszkopt z karmelizowanymi orzechami laskowymi, oraz Biszkopt Anyżowo-Migdałowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na blasze ułożyć orzechy laskowe.
Piec w 350 przez 12 minut lub do tosty, mieszając raz. Obróć orzechy na ręcznik.
Zwiń ręcznik; zetrzyj Skórki. Orzechy drobno posiekać.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąkę i 5 kolejnych składników; wymieszać 6 łyżek orzechów laskowych.
Połączyć 2 jajka i wanilię w małej misce; mieszać trzepaczką do dobrze wymieszać.
Dodaj mieszaninę jaj do mieszaniny mąki (mieszanina będzie bardzo krucha).
Wyrobić ciasto w misce mokrymi rękami, aż suche składniki będą wilgotne. Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania. Uformuj ciasto na 2 (14 x 1 1/2 cala) kłody.
Połącz wodę z białkiem jajka; równomiernie posmaruj kłody i posyp pozostałymi 2 łyżkami orzechów.
Piec w temperaturze 350 przez 24 minuty.
Zmniejsz temperaturę pieca do 30
Pokrój kłody ukośnie w plastry o grubości 1/4 cala za pomocą ząbkowanego noża. Ostrożnie unieś ciasteczka na krawędzi na nieczystych blachach do pieczenia.
Piec w 300 przez 30 minut lub do wyschnięcia, ale nie rumiane.
Usuń ciasteczka z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
Czekoladę umieścić w małym, płytkim naczyniu. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 30 sekund lub do prawie stopiony, mieszając aż gładka. 1 stronę każdego ciastka lekko zanurzyć w czekoladzie, aby pokryć cienką warstwą, delikatnie potrząsając, aby usunąć nadmiar czekolady.
Ułożyć ciasteczka na papierze woskowym; pozostawić czekoladę do wyschnięcia na co najmniej 2 godziny.