Bisque ze szparagami z kolosalnego kraba

Bisque ze szparagami z kolosalnego kraba
Przepis na Bisque ze szparagami z kolosalnego kraba można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 612 kalorii, 26 g białka i 42 g tłuszczu każda. Za 4,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli i pieprzu, majonezu, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 69%. Wypróbuj Bisque ze szparagami, Bisque z kraba i Bisque z kraba, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj bulion i liście laurowe. Gotuj szparagi do miękkości i dodaj do bulionu. Rozpuść masło w osobnym rondlu i delikatnie podsmaż cebulę, seler i marchewkę (mirepoix) do miękkości, następnie stopniowo dodawaj mąkę (niereaktywnym naczyniem, np. drewnianą łyżką) i gotuj, aż będzie przypominać zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Mąki Uniwersalnej (w Przybliżeniu Lub Tyle, Ile Potrzeba Do Przygotowania Zasmażki)2/3 Szklanki Mąki Uniwersalnej (w Przybliżeniu Lub Tyle, Ile Potrzeba Do Przygotowania Zasmażki)
Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)Mąka Uniwersalna (w Przybliżeniu Lub Tyle Ile Potrzeba Do Zrobienia Zasmażki)
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
1 Wyciśnięta Sok Z Cytryny Plus 1 Lub 2 Cytryny Pokrojone W ósemki, Do Dekoracji1 Wyciśnięta Sok Z Cytryny Plus 1 Lub 2 Cytryny Pokrojone W ósemki, Do Dekoracji
Wyciśnięta Sok Z Cytryny Plus 1 Lub 2 Cytryny Pokrojone W ćwiartki, Do DekoracjiWyciśnięta Sok Z Cytryny Plus 1 Lub 2 Cytryny Pokrojone W ćwiartki, Do Dekoracji
4 Białe Cebule, Posiekane4 Białe Cebule, Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przełożyć do garnka z bulionem, aby zagęścić zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.
4
Usuń liście laurowe z zupy. *Zmiksuj na puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub partiami w blenderze lub robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Do zupy dodać śmietanę, podgrzewać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
6
Aby przygotować suflet krabowy, wymieszaj kraba, majonez, tymianek, sól i pieprz i wyciśnij świeży sok z cytryny, starając się nie rozbić grudek mięsa krabowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
KrabKrab
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Połóż łyżkę mięsa krabowego na środku miski z zupą i polej nią zupę szparagową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
CrabmeatCrabmeat
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Udekoruj cząstką cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1
Zdjąć płyn z ognia i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
2
Przelej płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywki. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Połóż ręcznik na wierzchu maszyny, wykonaj kilka impulsów, a następnie przetwarzaj na dużej prędkości, aż masa będzie gładka.

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio

Krab bardzo dobrze komponuje się z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn