Białe włókno Mini Penne ze słodką papryką i Parmigiano-Reggiano
Białe włókno Mini Penne ze słodką papryką i Parmigiano-Reggiano może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, ser parmigiano-reggiano, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Mini Penne ze słodką papryką i Parmigiano-Reggiano, Sałatka makaronowa Penne z ogolonym Parmigiano-Reggiano, oraz Biała Sałatka Zimowa z dojrzewającym Parmigiano-Reggiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia; doprawić wodą solą do smaku (opcjonalnie).
Na dużej patelni, delikatnie podsmażyć posiekaną cebulę w oliwie z oliwek przez pięć minut na średnim ogniu.
W międzyczasie pokroić papryki w kwadraty 1/2 cala, dodać do patelni i saute przez trzy minuty na średnim ogniu. Doprawić solą, pieprzem i dodać bulion. Gotuj, aż sos się zmniejszy.
Tymczasem makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami opakowania, odcedzić i wymieszać z sosem.
Przed podaniem wymieszać posiekaną bazylię i ser.