Bezglutenowe Ciasto Cytrynowe
Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, jajka, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Cytrynowo-Jagodowe - Bezglutenowe, Ciasto Cytrynowo-Jagodowe - Bezglutenowe, oraz Ciasto bezglutenowe II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. masło 9x5-calowy bochenek patelni; posypać 1 łyżeczką suchej mieszanki ciasta.
W dużej misce, beat masło i twarożek z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Ubić jajka po kolei. Ubić wanilią, ekstraktem z migdałów i skórką cytryny. Beat w wymieszać ciasto tylko do dobrze wymieszane. Ciasto będzie grube i lekko grudkowate. Miarka go do patelni i równomiernie rozprowadzić.
Piec 1 godzinę i 20 minut. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu.
Poluzować boki bochenków od patelni; zdjąć z patelni i ułożyć górną stronę do góry na stelażu. Ostudzić całkowicie, około 3 godzin przed krojeniem.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.