Bez Cukru-Potrójny Dżem Jagodowy
Bez cukru-potrzebny potrójny dżem jagodowy jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 48 porcjami. Ta przyprawa ma 15 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, granulowany bezkaloryczny słodzik, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to 5-minutowe lody jagodowe {nie wymaga maszyny}, Dżem Brzoskwiniowy Bez Cukru, oraz Dżem Wiśniowy.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Łodyżkę i zmiażdżyć truskawki; dokładnie 1 szklankę zmiażdżonych truskawek umieścić w 6-lub 8-ćwiartkowym rondlu. Powtórzyć z malinami i jagodami. Wymieszać z wodą. Stopniowo dodawać pektyny, mieszając aż do dobrze wymieszane.
Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Gotować dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w granulowanych słodzikach lub bezkalorycznych opakowaniach słodzików. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z pokrywkami 2-częściowymi. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 minut.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)