Bażant Colette En Croute
Bażant Colette En Croute może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $19.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 8250 kalorii, 147g białka, oraz 564g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, cebula, brązowy sos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Sałatka Europejska Colette, oraz Seafood en Croute dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu w dużej patelni saute. Doprawić bażanta solą i pieprzem, a następnie posmarować zmiękczonym masłem. Brązowe wszystkie boki bażanta aż do złotego brązu i wyjąć na talerz użytkowy. Do tej samej patelni, dodać cebulę i czosnek i saute, aż cebula staje się przezroczyste. Rozpuścić patelnię z winem Marsala i dodać liście laurowe i pietruszkę. Obniżyć ciepło i zwrócić bażanta na patelnię. (Umyć i osuszyć talerz i zachować pod ręką dla gotowanego bażanta.) Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż bażant będzie miękki, a po przekłuciu soki w udach będą jasne, około 35 minut.
Wyjmij bażanta na talerz narzędziowy i pozostaw, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Odcedź duszone soki do innego garnka i usuń nadmiar tłuszczu.
Dodać ocet balsamiczny i brązowy sos i gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje.
Wyciągnij mięso z bażanta z kości i pokrój na 1-calowe kawałki, odrzucając kości.
SOS wyjąć z ognia. W misce złożyć mięso z bażanta z wystarczającą ilością sosu do Płaszcz. Nie czuj się zobowiązany do używania całego sosu. Mieszanina nie powinna być soupy.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozwałkuj ciasto i, używając odpowiednio wielkości miski zbożowej lub małej miski do mieszania jako szablonu, Wytnij 4 rundy o średnicy 8 cali.
Łyżka mieszanki bażanta równomiernie do 4 indywidualnych żaroodpornych 6-calowych misek (miski zupy cebulowej są idealne do tego) i umyć krawędzie misek jajkiem. Wierzch każdy z kółkiem ciasta, drapując skórkę na obręczy.
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem i piec na złoty kolor, około 12 do 15 minut.