Batony owsiane z daktylami
Batony owsiane z daktylami wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 36 osób. Jedna porcja zawiera 159 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka mąki, mleka, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Batony pomarańczowe z klonem i daktylami , Babeczki wiśniowo-daktylowe i orzechowe oraz Ciasto czekoladowo-daktylowe z polewą czekoladowo-toffi .
Instrukcje
Włóż płatki owsiane do robota kuchennego, przykryj i miksuj, aż będą drobno zmielone; odstaw. W dużej misce ubij tłuszcz i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Wymieszaj płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z maślanką, dokładnie ubijając po dodaniu każdego składnika.
Podziel na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta, aby pasowało do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali; odstaw.
W dużym rondlu wymieszaj daktyle, cukier, wodę i sok z cytryny, jeśli chcesz; doprowadź do wrzenia. Ostudź przez 10 minut.
Rozwałkuj resztę ciasta tak, aby pasowało do formy, połóż na nim nadzienie i zlep brzegi.
Piec w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do momentu, aż skórka stanie się złocistobrązowa.
Wymieszaj składniki polewy; rozprowadź na batonikach, gdy są ciepłe. Ostudź na kratce przed krojeniem.