Batony Czekoladowo-Owsiane
Batoniki czekoladowo-owsiane mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 131 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz olej sojowy, masło, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to batoniki owsiane blueberry bananan, Batoniki Owsiane Z Cukinią Jagodową, oraz Batoniki zbożowe i owsiane do żucia No-Bake.
Instrukcje
Rozgrzać kawałki czekolady i mleko w 1-ćwiartce ciężkiego rondla na małym ogniu, często mieszając, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka; odstawić.
Piekarnik nagrzać do 350°. Patelnia kwadratowa, 8x8x2 lub 9x9x2 cali, z natryskiem do gotowania.
Wymieszać mąkę, 1/2 szklanki owsa, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w dużej misce; odstawić. Wymieszać brązowy cukier, olej, wanilię i produkt jajeczny w średniej misce widelcem, aż będzie gładka; wymieszać z mieszaniną mąki do wymieszania. Rezerwy 1/2 Puchar ciasta w małej misce do polewy.
Pat pozostałego ciasta na patelni (spryskać palce sprayem do gotowania lub lekko mąki, jeśli ciasto jest lepkie).
Rozprowadzić mieszaninę czekoladową na cieście.
Dodać 2 łyżki owsa i masło do zarezerwowanego ciasta; wymieszać blenderem lub widelcem do kruchego ciasta. Małe łyżki mieszanki owsianej upuść równomiernie na mieszaninę czekolady.
Piec 20 do 25 minut lub do góry jest złoty i jędrny. Schłodzić całkowicie, około 1,5 godziny. W przypadku prętów pokrój na 4 rzędy o 4 rzędy.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry