Batony Cytrynowe
Batony cytrynowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 234 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, sok z cytryny, podstawowe ciasto ciasteczkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Najlepsze batony Lemon Brownie lub Lemon Brownies, Batony Cytrynowe Na Wynos, oraz Batony Cytrynowe.
Instrukcje
Przygotować podstawowe ciasto ciasteczkowe, dodając skórkę z cytryny na końcu kroku 3 (z białkiem jajka i wanilią). Ciasto wcisnąć równomiernie na dno patelni za pomocą szpatułki, naciskając na brzegach, aby ciasto po upieczeniu nie tworzyło krawędzi. Zamrozić ciasto na 15 minut. Nakłuć otwory na całym, aby utrzymać go płasko podczas pieczenia.
Piec przez 25 minut lub do złotego koloru.
Podczas pieczenia ciastka przygotuj lemon curd. Przygotuj sitko, zawieszone na średniej misce. W ciężkim rondlu wymieszaj żółtka i 3/4 szklanki cukru, aż dobrze wymieszasz. Wymieszać z masłem, świeżym sokiem z cytryny i solą. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając i zeskrobując boki patelni, aż zgęstniejąnie pozwól mu się zagotować, bo się zsiadnie. Gdy pojawi się para, wyjmij na krótko patelnię z ognia, stale mieszając, aby mieszanina nie zagotowała się. Gdy twaróg zgęstnieje, około 5 minut, wlać do sitka. Nacisnąć szpatułką, aż w sitku pozostanie tylko zgrubna pozostałość; pozostałości wyrzucić.
Po upieczeniu ciastka wyjmij je z piekarnika, obniż temperaturę do 300, a na wierzch polej twarogiem cytrynowym.
Rozprowadź go prawie do krawędzi i przywróć do piekarnika na 15 minut lub tylko do momentu, gdy zacznie bulgotać wokół krawędzi.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie na patelni na stojaku. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, aby ustawić twaróg przed cięciem na paski. Tuż przed podaniem, posypać cukier puder na wierzchu batonów. Przechowywać pręty w szczelnym pojemniku przez 3 dni w temperaturze pokojowej, przez 3 tygodnie w lodówce lub przez 3 miesiące w zamrażarce.