Batoniki Czekoladowo-Karmelowe

Batoniki Czekoladowo-Karmelowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj czekoladowo-karmelowe batony kruche. Ten przepis służy 10 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Jeśli masz masło, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czekoladowe karmelowe ciastka kruche batony, Solony Karmel, ciemna czekolada i brązowe masło kruche batoniki z posypką, oraz Peanut Butter Caramel Shortbread Bars {millionaire bars} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij masło w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Ubij cukier puder i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Mąkę i sól połączyć w średniej misce; stopniowo ubijać do mieszaniny masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wciśnij ciasto na wysmarowaną, wyłożoną folią aluminiową 9-x 9-calową patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w temperaturze 350 przez 23 do 25 minut. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połącz cukier, 1/2 szklanki ciężkiej śmietany, syrop kukurydziany i masło w 2-quart heavy pot. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, bez mieszania, aż mieszanina osiągnie 238 (tuż za miękką kulką) na termometrze cukierkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
GarnekGarnek
6
Wymieszać pozostałą 1/2 szklanki śmietany i pozostałą 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego; dokładnie wlać do mieszaniny cukru. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KremKrem
CukierCukier
7
Mieszanina bąbelków.) Gotować aż mieszanina wróci do 23
8
Zalać kruchą skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
9
Odstawić w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce, aż karmel będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
10
Wlać czekoladowy Ganache na karmel, wygładzając szpatułką przesuniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
11
Posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
12
Odstawić w chłodnym miejscu, aż czekolada będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
13
Pokroić w kratki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W33 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn