Basil Plum Granita
Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sól, śliwki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pieczony Kurczak Z Bazylią, Ziemniaki Z Bazylią, Sałatka Ze Śliwkami Frisee, Granita pomidorowo-bazyliowa, oraz Kantalupa-Granita bazyliowa.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż śliwki zaczną się rozpadać, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem; ostudzić całkowicie, od czasu do czasu mieszając. Wyrzucić ziele angielskie.
Umieścić mieszaninę śliwek, sok z limonki i bazylii w blenderze; proces aż dobrze wymieszane. Mieszankę śliwkową przecisnąć przez cienkie sito nad miską i wyrzucić cząstki stałe.
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 2 godzin). Zeskrobać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrażać przez 3 godziny, skrobać widelcem co godzinę lub aż do całkowitego zamrożenia.