Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk

Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje $1.07 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przyprawy do drobiu, czosnek, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym, Aromatyczna Pieczeń Garnkowa, oraz Aromatyczna Włoska Pieczeń dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Pokroić masło na 1 łyżkę stołową, ćwiartować kawałki i przechowywać w lodówce masło do czasu potrzebnego.
Użyj palców, aby rozluźnić skórę na piersi indyka i udach.
Wytnij otwór w skórze indyka między ogonem a ciałem (aby przymocować nogi); Wytnij otwór po każdej stronie indyka pod każdym skrzydłem (aby przymocować skrzydła). Natrzyj całą skórę olejem roślinnym.
Wrzucić kliny jabłko i cebula, ząbki czosnku, i seler w dużej misce, aż połączone; posypać przyprawy drobiu na mieszaninie jabłek i wrzucić ponownie do herbu. Wypchaj jamę ciała i szyi mieszanką jabłkową. Włóż każdą końcówkę skrzydła do otworu pod skrzydłem, aby zabezpieczyć skrzydła; włóż obie nogi do otworu w pobliżu ogona, aby zabezpieczyć nogi.
Umieścić indyka na stojaku i ustawić na patelni do pieczenia. Włóż zimne kawałki masła pod rozluźnioną skórę, rozprowadzając masło tak równomiernie, jak to możliwe.
Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż natychmiast odczytany termometr mięsa włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, czyta 160 stopni F (70 stopni C), około 3 i pół godziny. Sprawdzić doness po 3 godzinach.
Wyjąć patelnię z indykiem z piekarnika i przykryć folią aluminiową, lekko naciskając folię bezpośrednio na ptaka.
Pozwól indykowi odpocząć na 40 minut przed rzeźbieniem.