Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk

Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk
Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje $1.07 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przyprawy do drobiu, czosnek, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym, Aromatyczna Pieczeń Garnkowa, oraz Aromatyczna Włoska Pieczeń dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pokroić masło na 1 łyżkę stołową, ćwiartować kawałki i przechowywać w lodówce masło do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Użyj palców, aby rozluźnić skórę na piersi indyka i udach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4
Wytnij otwór w skórze indyka między ogonem a ciałem (aby przymocować nogi); Wytnij otwór po każdej stronie indyka pod każdym skrzydłem (aby przymocować skrzydła). Natrzyj całą skórę olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Wrzucić kliny jabłko i cebula, ząbki czosnku, i seler w dużej misce, aż połączone; posypać przyprawy drobiu na mieszaninie jabłek i wrzucić ponownie do herbu. Wypchaj jamę ciała i szyi mieszanką jabłkową. Włóż każdą końcówkę skrzydła do otworu pod skrzydłem, aby zabezpieczyć skrzydła; włóż obie nogi do otworu w pobliżu ogona, aby zabezpieczyć nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieścić indyka na stojaku i ustawić na patelni do pieczenia. Włóż zimne kawałki masła pod rozluźnioną skórę, rozprowadzając masło tak równomiernie, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
7
Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż natychmiast odczytany termometr mięsa włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, czyta 160 stopni F (70 stopni C), około 3 i pół godziny. Sprawdzić doness po 3 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjąć patelnię z indykiem z piekarnika i przykryć folią aluminiową, lekko naciskając folię bezpośrednio na ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Pozwól indykowi odpocząć na 40 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia19
Magazyn