Bardzo Jagodowa Kruszonka
Bardzo Jagodowa kruszonka może być tylko deserem, którego szukasz. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 327 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, płatki owsiane, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jagodowa Kruszonka, Crumble Berry Pie, oraz Jabłko Jagoda Crumble.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Posmaruj cztery 6-uncjowe ramekiny i przenieś je na wyłożoną folią blachę do pieczenia i odstaw na bok.
Aby polewa, w misce połączyć migdały, owies, cukier i przyprawy.
Dodać masło i, palcami lub widelcem, wcierać masło do suchych składników, aż uformują się duże, grube okruchy. Odstawić podczas napełniania.
Aby wykonać nadzienie, włóż jagody do sitka ustawionego nad miską, aby złapać soki.
Dodaj cukier i skrobię kukurydzianą do soków i ubijaj, aż będzie gładka, a skrobia się rozpuści. Delikatnie złóż jagody z powrotem do soków i podziel mieszaninę między nasmarowane ramekiny. Top każde wypełnione naczynie z jedną czwartą kruszonki polewą i umieścić na blasze do pieczenia.
Piec, aż bulgotanie gorące i polewa jest złoty, o 20 protokół. Pozostawić okruchy do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut przed podaniem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition