Bananowo-Orzechowy Crème Caramel
Krem bananowo-orzechowy karmel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli odparowałeś chude mleko, ekstrakt z wanilii, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Karmelizowany ananas i śmietankowy karmel z lodami Bananan, Solone karmelowe Tatiny bananowe z lodami Creme fraîche, oraz Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme.
Instrukcje
W małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu wymieszać cukier granulowany i 3 łyżki wody; gotować do rozpuszczenia cukru, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 4 minut). Natychmiast wlać do 4 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki. Odstawić.
Połącz banana i 6 kolejnych składników (banan przez jajka), dobrze mieszając trzepaczką. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w kwadratowej patelni do pieczenia 9 cali i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 45 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance i odwróć na talerze.
Skropić pozostały karmelizowany syrop na kremie. Top z tosty pekan w razie potrzeby.