Bananas Foster
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu kreolskich przepisów, więc daj banany Foster spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odbierz Likier bananowy, banany, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster II, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści, o 2 protokół.
Ułożyć banany na patelni i gotować z obu stron, aż staną się lekko miękkie i zaczną brązowieć, o 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać likier bananowy, a następnie rum i cynamon. Lekko przechylić patelnię i ostrożnie rozpalić alkohol długim zapałką kuchenną lub zapalniczką kuchenną do rozpalenia.
Odłożyć patelnię z powrotem na ciepło i potrząsać nią tam iz powrotem, fastrygując banany, aż płomień zgaśnie.
Lody podzielić między miseczki deserowe. Delikatnie unieś banany z patelni i umieść 2 kawałki na lodach. Łyżkę sosu na lodach i podawać natychmiast.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. D ' Alfonso-Curran Albarino z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![D ' Alfonso-Curran Albarino]()
D ' Alfonso-Curran Albarino
Nuty podniebienia czyste i wyraziste, ta hiszpańska biała odmiana prezentuje dojrzałą gruszkę, melon i wiciokrzew z nutami marcepanu i cynamonu. Pięknie zorganizowany z bogatą teksturą i jędrnymi taninami, ten Albariño jest doskonale zrównoważony, choć jego długie, ostre wykończenie. Połącz z ostrygami, świeżymi krabami lub krewetkami, małżami gotowanymi na parze, grillowaną rybą, sałatką z buraków i burraty, risotto, sushi i ceviche.