Balsamiczny kurczak migdałowy dla 2 osób
Balsamiczny kurczak migdałowy dla 2 osób wymaga około 25 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 352 kalorie, 31 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 1,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, rosół z kurczaka, mielone migdały i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Balsamiczny kurczak migdałowy, Migdałowy kurczak w sosie truskawkowo-balsamicznym i Kurczak w migdałowej skorupce z truskawkowym sosem balsamicznym.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj migdały i mąkę. W innej płytkiej misce ubij jajko. Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość. Zanurz kurczaka w jajku; następnie posmaruj mieszanką migdałową. Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, ocet i brązowy cukier, aż uzyskasz gładką masę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.