Przepis bakłażan, ziemniaki i Curry z ciecierzycy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,43 zł za porcję. 26 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Mieszanka bakłażana, oliwy z oliwek, słodkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Bakłażan i Curry z ciecierzycy, Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry, oraz Curry z ciecierzycy i bakłażana z miętą Chutney dla podobnych receptur.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz wypróbować zespół kamieni Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.