Bakłażan Zielone Curry
Przepis bakłażan zielone Curry mogą być wykonane w około 30 minut. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.55 za porcję. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 640 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka brązowego cukru, Tajskie chili, liście bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Zielone Curry z kurczakiem i bakłażanem, Wieprzowina i bakłażan z zielonym Curry, oraz Pikantne curry z bakłażanem i zieloną fasolą.
Instrukcje
Umieść łyżkę oleju roślinnego w woku lub głębokiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj bakłażana i smażyć, aż skóra staje się lekko brązowy i pęcherze, a wnętrze bakłażana zaczynają mięknąć i uzyskać lekki sear, o 3 do 4 protokół.
Bakłażan wchłonie olej, jeśli niektóre kawałki bakłażana nie dostaną żadnych, dodaj trochę więcej oleju.
Zdjąć z ognia i odstawić do miski.
Podgrzać pastę curry, dodać połowę mleka kokosowego:
Umieść kolejną łyżkę oleju roślinnego w ogniu woka na średnim ogniu.
Dodaj pastę curry-uważaj, ponieważ spowoduje to plucie oleju - i smażyć na średnim ogniu, aż pachnący, o 20 do 30 sekund.
Dodać połowę mleka kokosowego i wymieszać, gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut.
Dodaj trawę cytrynową, liście limonki makrut, sos rybny, brązowy cukier, i pozostałe mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pędy bambusa, ugotowany bakłażan i paprykę. Gotować przez 4 do 5 minut, aż trochę zmięknie.
Wymieszać z bazylią i chilli i zdjąć z ognia.
Podawać na ryżu z wapnem kliny na boku.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Zielone Curry świetnie komponuje się z Rieslingiem, Gruenerem Veltlinerem i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować Jest King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemieckie. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki