Bakłażan Penne

Bakłażan Penne
Bakłażan Penne może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać bakłażan, oliwki kalamatan, shiraz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z grzybami i bakłażanem), Bakłażan z Penne, oraz Penne z bakłażanem i mozzarellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Umieścić bakłażana w dużej misce; skropić 2 łyżki oleju, podrzucając dobrze do herbu. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia; piec w 425 przez 15 minut, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na ImprezyNa Imprezy
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut (nie brązowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
5
Dodać 1/2 łyżeczki soli i czosnku, smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem, pomidorami i liściem laurowym; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z bakłażanem, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, oliwkami, bazylią, pietruszką, tymiankiem i pieprzem; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Podawać na gorącym ugotowanym makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia30
Magazyn