Bakłażan Parmezan
Bakłażan parmezan może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 253 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,8 USD za porcję. 2748 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś bazylię, częściowo odtłuszczony ser mozzarella, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe Ciasto pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażana z sosem do maczania Marinara (frytki z parmezanu z bakłażana akan!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść jajka i bułkę tartą w osobnych płytkich miseczkach. Zanurz bakłażana w jajkach, a następnie obtocz w okruchach.
Ułóż na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do miękkości i złotego koloru, obracając raz.
W małej misce połącz grzyby, bazylię i oregano. W innej małej misce połącz sery mozzarella i parmezan.
Rozłóż 1/2 szklanki sosu na 13 cali. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Ułóż jedną trzecią mieszanki grzybowej, bakłażana, 3/4 szklanki sosu i jedną trzecią mieszanki serowej. Powtórz warstwy dwa razy.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do podgrzania i stopienia sera.