Bakłażan Bruschette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bakłażana Bruschette. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.01 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odebrać oregano,, bakłażan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Anchois and Olive Bruschette, Bruschette z przecierem z ciecierzycy i rukolą, oraz Przepis na Bruschette (Karczoch dla niemowląt) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Odciąć i wyrzucić 1 KONIEC bagietki, a następnie odciąć 12 (1/4 cala grubości) plastrów w poprzek z bagietki (resztę zachować do innego użycia). Lekko posmaruj 1 stronę każdego plastra olejem (łącznie około 1 łyżki stołowej) i ułóż naoliwione boki na blasze do pieczenia. Tosty do złotego, 8 do 10 minut. Podczas gdy grzanki są jeszcze ciepłe, natrzyj naoliwione boki ściętą stroną ząbka czosnku, a następnie przenieś do stelaża, aby ostygł. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Połowę bakłażana wzdłuż i zrobić płytkie 1/2-calowe długie nacięcia na wszystkich ściętych stronach z końcówką noża do parkowania. Ułóż bakłażana, pokrój boki w górę (bez tłoczenia), w płytkim naczyniu do pieczenia i dodaj nieobrany ząbek czosnku.
Posypać bakłażanem tymianek, rozmaryn, oregano, sól morską i pieprz, a następnie skropić bakłażanem i czosnkiem 2 łyżkami oleju.
Piec, aż czosnek jest bardzo delikatny, 30 do 35 minut, a następnie przenieść czosnek do deski do krojenia i nadal piec bakłażan aż bardzo delikatny, 20 do 25 minut więcej. Gdy czosnek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć miąższ ze skórki na deskę do krojenia.
Przenieść bakłażan do deski do krojenia i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, o 15 protokół. Zeskrobać mięso łyżką na deskę do krojenia, odrzucając skórkę. Bakłażan i czosnek drobno posiekać i przelać do miski.
Dodać natkę pietruszki i pozostałą łyżkę oleju, następnie mieszać, aż dobrze się połączą. Doprawić solą morską i pieprzem do smaku.
Top tosty z mieszanką bakłażana i posypać serem.
* Grzanki, bez polewy z bakłażanem, można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. Recrisp w nagrzanym piekarniku 93° 5 minut.* Mieszanka bakłażana, bez pietruszki, może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, pokryta. Doprowadzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny, a następnie wymieszać natkę pietruszki.