Baklava Czekoladowa
Czekoladowa Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 50. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, skórkę z cytryny, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Baklava Czekoladowa, Baklava Czekoladowa, oraz Baklava Czekoladowa.
Instrukcje
Masło 15-in. x 10 po. x 1-po. patelnie do pieczenia. Rozwiń jedną paczkę ciasta phyllo; pokrój stos na 10-1 / 2-in. x 9-po. prostokąt. Powtórz z pozostałą phyllo. Wyrzuć resztki.
Dno przygotowanej patelni z dwoma arkuszami ciasta filo (arkusze będą się nieznacznie pokrywać).
Posmaruj masłem. Powtórz warstwy 8 razy. (Trzymaj ciasto przykryte folią i wilgotnym ręcznikiem, aż będzie gotowe do użycia, aby zapobiec wyschnięciu.)
W dużej misce, połączyć orzechy, chipsy czekoladowe, cukier, cynamon i skórki cytryny.
Posypać 2 szklanki na wierzchniej warstwie filo.
Wierzch z czterech warstw ciasta filo, masłem każdej warstwy. Top z 2 lub więcej szklanek mieszaniny orzechów. Wierzch z czterema warstwami ciasta filo, masłem każdej warstwy; wierzch z pozostałą mieszaniną orzechów. Wierzch z pozostałego ciasta filo, szczotkowanie każdej warstwy z masłem.
Skropić pozostałe masło na wierzchu.
Używając ostrego noża, pokrój baklavę na 1-1 / 2-in. diamenty.
Piec w temperaturze 325° przez 50-60 minut lub do złotego koloru. W międzyczasie połącz składniki syropu w rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Zalać ciepłą bakławą. Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach z drutu.