Bahamski styl groszek i ryż
Bahamski styl groszek i ryż jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Mieszanka boczku, masła, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Bahamski Groszek I Ryż, Bahamski groszek i ryż, oraz Risi e Bisi-ryż i groszek po włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Umieść boczek w rondlu i gotuj, aż równomiernie zbrązowieje. Cebulę i seler wymieszać i gotować do miękkości.
Wymieszać z pomidorem, pastą pomidorową i ketchupem. Doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i kontynuować gotowanie około 15 minut.
Wymieszać gołąb grochu i ich cieczy, wody, ryżu i tymianku do rondla. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować 40 minut na niskim poziomie, lub aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Ryż puszysty widelcem.