Baccala

Baccala
Baccala może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,25 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1385 kalorii, 152g białka, oraz 64G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś skrzydełka z kurczaka, masło, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać złote rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Kruszonka jabłkowa ze złotymi rodzynkami jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 81%, to danie jest wyjątkowe. Spróbuj Baccala, Fried Baccalà, oraz Biała Baccala dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Odcedź rybę, osusz ją i rozbij na kawałki. Wrzuć kawałki bakali do mąki, aby pokryć. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na dużej patelni do smażenia połącz oliwę z oliwek i masło i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie bardzo miękka i zrumieniona, następnie dodaj anchois i kawałki ryby. Gotuj na średnim ogniu, aż ryba ładnie się zrumieni, a sardele się rozpadną, 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CebulaCebula
RybyRyby
5
Dodaj wywar z kurczaka, liście laurowe, orzeszki pinii i sułtanki i gotuj na dużym ogniu przez 10 minut. Posyp bułką tartą i gotuj w piekarniku przez 15 minut lub do momentu, gdy bułka tarta się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Bułka TartaBułka Tarta
Liście LauroweLiście Laurowe
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać na gorąco.
7
W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj wszystkie części kurczaka i zrumień, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
9
Usuń kurczaka i odłóż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
10
Dodaj marchewki, cebulę i seler do garnka i gotuj, aż będą miękkie i zrumienione. Włóż kurczaka do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć z dna patelni zrumienione kawałki kurczaka i warzyw. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PieprzPieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
11
Zdejmij z ognia, odcedź i dociśnij ciała stałe dnem kadzi, aby wydobyć wszystkie płyny. Wymieszaj wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstaw na bok. Przechowywać w lodówce w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Dorsz działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Winnicy Hahn Monterey Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Hahn Winery 2008 Pinot Noir jest żywy, ale elegancki z odcieniem przypominającym płatki róż i nosem aromatów truskawek, przypraw i kwiatów. Przyjemne smaki śliwki i ciemnej wiśni przepływają przez podniebienie, mieszając się z akcentami czarnego pieprzu i dębu. Dojrzałe owoce są zrównoważone pikantną, chłodną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami.Ten przyjazny dla żywności Pinot Noir może być podawany z szeroką gamą potraw. Ciesz się nim z kurczakiem z kozim serem i suszonymi pomidorami, grillowanym łososiem z ziołowym orzo lub prostą pizzą grzybową.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia75
Magazyn