Babeczki Tiramisu

Babeczki Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj babeczki Tiramisu. Za 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 524 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Z łyżką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Babeczki Tiramisu, Babeczki Tiramisu, oraz Babeczki Tiramisu.

Instrukcje

1
W przypadku babeczek: rozgrzej Piec konwekcyjny do 325 stopni F. Wyłóż 24 zwykłe patelnie do babeczek wkładkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Szorstko posiekaj ziarna kawy w czekoladzie i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kawy Pokryte CzekoladąZiarna Kawy Pokryte Czekoladą
3
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. W mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę łopatkową śmietanę masło i cukier na średnich obrotach, aż będą lekkie i puszyste, 4 do 8 minut. Powoli dodawaj jajka, pojedynczo, w razie potrzeby zeskrobując miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj ekstrakt waniliowy. Na niskich obrotach stopniowo naprzemiennie dodając mieszankę mąki i mleko, zaczynając i kończąc na suchych składnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
5
Gdy ciasto będzie gładkie, podziel równomiernie na wkładki do babeczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
6
Każdą babeczkę posyp 1 łyżeczką zmiażdżonych ziaren kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KawyZiarna Kawy
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
7
Piec, aż lekko się zrumieni i całkowicie ugotuje, około 15 minut. Ochłodzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Do syropu espresso: w małym rondelku wymieszaj 1/3 szklanki wody, cukru i proszku espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
10
Zdejmij z ognia i dodaj likier kawowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
11
Do kremu mascarpone: w średniej misce wymieszaj mascarpone, cukier cukierniczy, likier kawowy i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Likier KawowyLikier Kawowy
MascarponeMascarpone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Umieść ciężką śmietanę w misce miksera stojącego. Za pomocą nasadki do trzepaczki ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodaj jedną trzecią bitej śmietany do mieszanki mascarpone. Kontynuuj składanie kremu w dwóch kolejnych dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Aby złożyć: za pomocą widelca wybij dziury w wierzchołkach upieczonych babeczek. Stopniowo nałóż 2 łyżki syropu espresso na każdą babeczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
14
Umieść krem mascarpone w worku do szprycowania wyposażonym w metalową rurkę i nałóż żądaną ilość kremu na każdą babeczkę. Posyp kakao w proszku i posyp wiórkami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
MascarponeMascarpone
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Babeczki naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45 z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Mieszanka: 82% Chardonnay, 16,5% Pinot Nero, 1,5% Pinot Bianco
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn