Babeczki jagodowo-limonkowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 110 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka mleka, skórki z limonki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Muffinki Limonkowo-Jagodowe, Babeczki jagodowo-limonkowe, oraz Babeczki Jagodowo-Limonkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
3
W dużej misce wymieszaj mieszankę do pieczenia, brązowy cukier i 1 łyżeczka skórki z limonki. W małej misce wymieszaj mleko, masło i jajko trzepaczką lub widelcem, aż dobrze się wymieszają. Zrobić dobrze w środku suchych składników; mieszać w mieszaninie jaj tylko do suchych składników są zwilżone. Wymieszać z jagodami. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin, wypełniając każdy trzy czwarte pełne.
Piec 16 do 18 minut lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty i topy są złotobrązowe. Ostudzić 5 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
5
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać cukier puder i sok z limonki, aż dobrze wymieszane.