Baba Ghanoush
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Baba Ghanoush spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 120 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz Japońskie bakłażany, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w środku. Bakłażany podziel wzdłuż i umieść pokrojoną stronę na blasze do pieczenia.
Mżawka 1 łyżka oliwy z oliwek równomiernie na bakłażan i dusić, aż dobrze rumiane, o 15 do 20 protokół. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.Wyjmij miąższ bakłażana i umieść w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza.
Dodaj tahini, czosnek, sok z cytryny i sól. Proces do gładkiej, około 30 sekund.
Przełożyć do płytkiego naczynia, skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i posypać natką pietruszki.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone z prażonymi klinami pita lub chipsami pita.