Przepis autentyczne Bangladeszu wołowina Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 2 godziny i 15 minut. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 30g białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, czosnek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pasty imbirowej, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelizowany Ananas Makadamia Kokosowy Mrożony Deser jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Autentyczne Bengalskie Curry Z Wołowiną, Autentyczne i łatwe krewetki Curry, oraz Autentyczne Kurczak Karahi Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Wymieszać w czosnku, zielone chiles, pasta imbirowa, nasiona kardamonu, goździki, i laski cynamonu. Gotować i mieszać, aż czosnek zacznie brązowieć, 3 do 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Nasiona Kardamonu
Pasta Imbirowa
Zielona Papryka Chili
Goździki
Czosnek
4
Wymieszaj kminek, kolendrę, kurkumę, czosnek w proszku, pieprz cayenne i wodę do mieszanki cebuli. Gotować na wolnym ogniu, aż większość wody odparuje i mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Czosnek W Proszku
Kolendra
Kurkuma
Kminek
Cebula
Woda
5
Wymieszać kawałki wołowiny chuck aż pokryte mieszanką przypraw; dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest gotowane przez i miękkie, o 1 do 1 1/2 godziny.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.