Autentyczne Bengalskie Curry Z Wołowiną

Autentyczne Bengalskie Curry Z Wołowiną
Przepis autentyczne Bangladeszu wołowina Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 2 godziny i 15 minut. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 30g białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, czosnek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pasty imbirowej, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelizowany Ananas Makadamia Kokosowy Mrożony Deser jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Autentyczne Bengalskie Curry Z Wołowiną, Autentyczne i łatwe krewetki Curry, oraz Autentyczne Kurczak Karahi Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Wymieszać w czosnku, zielone chiles, pasta imbirowa, nasiona kardamonu, goździki, i laski cynamonu. Gotować i mieszać, aż czosnek zacznie brązowieć, 3 do 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
4
Wymieszaj kminek, kolendrę, kurkumę, czosnek w proszku, pieprz cayenne i wodę do mieszanki cebuli. Gotować na wolnym ogniu, aż większość wody odparuje i mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
KminekKminek
CebulaCebula
WodaWoda
5
Wymieszać kawałki wołowiny chuck aż pokryte mieszanką przypraw; dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest gotowane przez i miękkie, o 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn