Angel Food Cake z sosem cytrynowo-miodowym jogurtowym
Angel Food Cake z sosem cytrynowo-miodowym wymaga mniej więcej 1 godzina i 54 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz sok z cytryny, miód, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 105 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe Angel Food z owocami i jogurtem klonowym, Ciasto Czekoladowe Angel Food Z Owocami I Jogurtem Klonowym, oraz Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 10-calowy nonstick angel food Cake pan
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misce wymieszać białka, sól i śmietanę z kamienia nazębnego. Używając elektrycznego miksera ręcznego, bij na średniej prędkości, aż będzie spieniony.
Dodaj ekstrakt waniliowy, Sok z cytryny i skórkę z cytryny. Beat na dużej prędkości, aż miękkie szczyty tworzą, o 2 do 4 minut. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż mieszanina utworzy sztywne szczyty, o 2 minuty dłużej.
Mąkę posypać mieszanką białek. Za pomocą szpatułki, ostrożnie złożyć mąkę, aż zostanie włączona. Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy Nonstick Anioł ciasto ciasto.
Piec przez 30 do 40 minut, aż góra jest rumiane i szaszłyk włożony w połowie drogi między wewnętrzną i zewnętrzną ścianą patelni wychodzi czysty. Odwróć patelnię na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygła, około 1 godziny.
Do sosu: w małej misce ubij razem jogurt, miód i sok z cytryny, aż będą gładkie.
Za pomocą szpatułki poluzuj ciasto po bokach i środku. Uwolnij ciasto i połóż na talerzu.
Pokroić w plasterki i skropić sosem.
Dekoruj skórką z cytryny i gałązkami mięty.