Ananas Waniliowy
Jeśli 3,44 zł za porcję spada w budżecie, ananas waniliowy może być świetnym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać wanilii, akompaniament: vanillan lody, grand marnier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babas rumowe z gotowanym ananasem i lodami waniliowymi, Morele waniliowe, oraz Waniliowe gotowane brzoskwinie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ananasa obrać, a następnie ćwiartkę wzdłuż.
Wyciąć rdzeń, a następnie pociąć każdą ćwiartkę wzdłuż na 4 kawałki (w sumie 16).
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do 12-calowej ciężkiej patelni z końcówką noża do parkowania, a następnie dodać pod, wino, Grand Marnier, brązowy cukier, laska cynamonu, liść laurowy, goździki i duża szczypta soli. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj ananasa do mieszanki wina i wróć do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Ananas schłodzić w płynie, około 1 godziny.
Przenieś ananasa łyżką szczelinową do 4-stronnej patelni, a następnie gotuj płyn, aż zmniejszy się do około 2/3 szklanki, około 35 minut.
Posyp ananasa granulowanym cukrem, a następnie piecz od 3 do 4 cali od ognia, aż lekko karmelizowany i lekko zwęglony w plamach, 10 do 15 minut (obserwuj uważnie i usuń ananas, który szybciej się zabarwia).
Podawać skropione syropem.
Ananas można gotować, a płyn zmniejszyć 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno.
Przed podaniem posypać cukrem i broilem.