Amberjack z salsą Mango-bananową
Amberjack z salsą Mango-bananową wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka brązowego cukru, soli, salsy Mango-bananowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Amberjack z salsą Mango-bananową, Salsa Mango-Bananowa, oraz Grillowana Jamajska wieprzowina bez kości z pieczonym bananem Mango Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w średniej misce, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać połowę mieszanki soku do dużej wytrzymałej plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym; dodać rybę. Zamknąć worek i marynować w lodówce 2 godziny, obracając worek raz.
Pozostałą mieszaninę soku umieścić w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium; gotować 20 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona do 1/4 szklanki. Odstawić.
Wyjąć rybę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grilluj 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu widelcem.
Mżawka zredukowana mieszanka soku równomiernie na ryby.
Podawać z salsą Mango-bananową.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.