Amaretti-figi Nadziewane sosem malinowym
Amaretti Nadziewane figi z sosem malinowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 144 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz figi, ciasteczka amaretti, mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Cytryna i Amaretti Semifreddo z sosem malinowym, Ciasto malinowo-amaretti crunch, oraz Brzoskwinie Nadziewane Amaretti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Maliny przecedzić w robocie kuchennym z 2 łyżkami cukru. Sos malinowy przecedzić przez drobne sito. W małej misce wymieszaj mascarpone z pozostałymi 1 1/2 łyżeczkami cukru i wanilią. W innej małej misce, połączyć ciasteczka amaretti z masłem i 1 1/2 łyżeczki octu balsamicznego.
Ustaw figi na powierzchni roboczej, łodygach do góry. Używając noża do parkowania, ćwiartuj je pionowo, zachowując 1 cal dna w stanie nienaruszonym. Lekko otworzyć figi i lekko posypać cukrem. Łyżka okruchy ciastka amaretti do fig i naciśnij je lekko, aby zamknąć.
Rozłóż 6 łusek kukurydzy na powierzchni roboczej i ustaw figę, łodygę z boku do góry, 2 cale od podstawy każdej łuski. Górną część każdej figi drugą łuską, aby całkowicie ją zamknąć. Zawiąż łuski kukurydzy szczelnie na każdym końcu sznurkiem kuchennym.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Grilluj figi na małym ogniu, obracając je co 2 minuty, aż będą miękkie i nadzienie będzie bulgotać, w sumie około 8 minut.
Przełożyć łuski kukurydzy na talerze i odwiązać opakowania. Wyrzuć łuski. Lekko otwórz figi i dopełnij je zaokrągloną łyżeczką słodzonego mascarpone. Lekko skropić figi sosem malinowym i octem balsamicznym i podawać.
Przygotuj: sos malinowy, słodzony mascarpone i nadziewane figi można schłodzić przez noc.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka bardzo dobrze komponują się z Cream Sherry, Maderą i Prosecco. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciastek, słodką śmietankową sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do ciastek z orzechami. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.