Agua de Jamaica (woda hibiskusa)
Agua de Jamaica (woda z hibiskusa) może być tylko napojem, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 8. Kilka osób naprawdę lubiło to danie Ameryki Środkowej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 31 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz wodę, mielone ziele angielskie, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Agua de Jamaica (herbata hibiskusowa), Agua de Jamaica, oraz Jamajka (hibiscus) Sangria dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić 6 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w płatki hibiskusa, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, i ziele angielskie. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż woda zmieni kolor na głęboki czerwony, 30 do 45 minut.
Wymieszać posiekane piloncillo do wody hibiskusa, aż się rozpuści, a następnie odstawić do ostygnięcia 15 minut. Po ochłodzeniu odcedzić ciepłą ciecz do dzbana o pojemności 1 galona przez sitko z siatki drucianej. Wyciśnij tyle płynu z płatków, ile możesz, a następnie wyrzuć płatki. Wymieszaj biały cukier do rozpuszczenia, a następnie wlej wystarczającą ilość zimnej wody, aby Napełnić dzbanek.
Podawać natychmiast lub odstawić na noc dla najlepszego smaku.