African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka

African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka
Afrykańskie Adobo-przetarte steki z tuńczyka to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 871 kalorii, 43g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 8,65 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to afrykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, mieloną kurkumę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Adobo Afrykański-Przetarty Tuńczyk, Adobo-Przetarty Kurczak, oraz Steki smażone w paski z północnoafrykańskim masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla salsa:.In średnia miska, połączyć pokrojone w kostkę awokado, szalotki, papryka, i czosnek. W innej misce wymieszać soki pomarańczowe i limonkowe, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Wymieszać cukier i ocet w misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj ogórki i pozostaw do marynowania przez około 15 minutes.To podawać, układać ogórek w zgrabne plastry na każdym talerzu. Tuńczyka pokroić w plasterki i położyć na ogórkach. Łyżka salsy awokado na szczycie lub wokół tuńczyka. Łyżka trochę soków marynowanych wokół ogórków i podawać. (Czasami dodaję trochę startej skórki pomarańczowej do dekoracji.) Dla adobo:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Wszystkie składniki wymieszać w misce.Każdy z steków z tuńczyka natrzeć 1 1/2 łyżeczki oleju i obficie posypać adobo. (Zastrzegamy sobie dodatkowe adobo Spice rub do innego użycia.) W patelni nonstick podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż zacznie palić. Sear tuńczyka z każdej strony tylko 1 minuta tuńczyk jest serwowany rzadko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przełożyć na talerz i odstawić.

Składniki

680papryka habanerostek z tuńczykastek z tuńczyka2dojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 caladojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z orzeszków ziemnych lub 1/4 szklanki oleju rzepakowegoolej z orzeszków ziemnych lub 1/4 szklanki oleju rzepakowego2warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)2warzywo (np. szpinak)nasiona kolendry, prażone i mielonenasiona kolendry, prażone i mielone1ogórek Europejski bez pestek, obrany, przekrojony o połowę wzdłuż, zaszczepiony i bardzo cienko pokrojonyogórek Europejski bez pestek, obrany, przekrojony o połowę wzdłuż, zaszczepiony i bardzo cienko pokrojony2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda suchamusztarda sucha1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma2Spód: okruszki z herbatników grahamRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4trochę posiekanej cukiniisól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzsól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2warzywo (np. szpinak)Starta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy2Spód: okruszki z herbatników grahamsuszona skórka pomarańczowasuszona skórka pomarańczowa1porcja startego parmezanuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2papryka piquillo w słoiku, pokrojona w kostkę (lub zastąp 2 pieczone czerwone papryki w słoiku)papryka piquillo w słoiku, pokrojona w kostkę (lub zastąp 2 pieczone czerwone papryki w słoiku)2warzywo (np. szpinak)płatki czerwonej papryki, rozgniatanepłatki czerwonej papryki, rozgniatane3szalotki, białe i zielone części, cienko pokrojone naszalotki, białe i zielone części, cienko pokrojone na1porcja startego parmezanu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn