African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka

African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka
Afrykańskie Adobo-przetarte steki z tuńczyka to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 871 kalorii, 43g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 8,65 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to afrykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, mieloną kurkumę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Adobo Afrykański-Przetarty Tuńczyk, Adobo-Przetarty Kurczak, oraz Steki smażone w paski z północnoafrykańskim masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla salsa:.In średnia miska, połączyć pokrojone w kostkę awokado, szalotki, papryka, i czosnek. W innej misce wymieszać soki pomarańczowe i limonkowe, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Wymieszać cukier i ocet w misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj ogórki i pozostaw do marynowania przez około 15 minutes.To podawać, układać ogórek w zgrabne plastry na każdym talerzu. Tuńczyka pokroić w plasterki i położyć na ogórkach. Łyżka salsy awokado na szczycie lub wokół tuńczyka. Łyżka trochę soków marynowanych wokół ogórków i podawać. (Czasami dodaję trochę startej skórki pomarańczowej do dekoracji.) Dla adobo:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Wszystkie składniki wymieszać w misce.Każdy z steków z tuńczyka natrzeć 1 1/2 łyżeczki oleju i obficie posypać adobo. (Zastrzegamy sobie dodatkowe adobo Spice rub do innego użycia.) W patelni nonstick podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż zacznie palić. Sear tuńczyka z każdej strony tylko 1 minuta tuńczyk jest serwowany rzadko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Przełożyć na talerz i odstawić.

Składniki

680papryka habanerostek z tuńczykastek z tuńczyka2dojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 caladojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z orzeszków ziemnych lub 1/4 szklanki oleju rzepakowegoolej z orzeszków ziemnych lub 1/4 szklanki oleju rzepakowego2warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)2warzywo (np. szpinak)nasiona kolendry, prażone i mielonenasiona kolendry, prażone i mielone1ogórek Europejski bez pestek, obrany, przekrojony o połowę wzdłuż, zaszczepiony i bardzo cienko pokrojonyogórek Europejski bez pestek, obrany, przekrojony o połowę wzdłuż, zaszczepiony i bardzo cienko pokrojony2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda suchamusztarda sucha1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma2Spód: okruszki z herbatników grahamRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychsól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzsól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2warzywo (np. szpinak)Starta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy2Spód: okruszki z herbatników grahamsuszona skórka pomarańczowasuszona skórka pomarańczowa1porcja startego parmezanuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2papryka piquillo w słoiku, pokrojona w kostkę (lub zastąp 2 pieczone czerwone papryki w słoiku)papryka piquillo w słoiku, pokrojona w kostkę (lub zastąp 2 pieczone czerwone papryki w słoiku)2warzywo (np. szpinak)płatki czerwonej papryki, rozgniatanepłatki czerwonej papryki, rozgniatane3szalotki, białe i zielone części, cienko pokrojone naszalotki, białe i zielone części, cienko pokrojone na1porcja startego parmezanuz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi3Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn