Tradycyjne amerykańskie potrawy

Ameryka jest duża, a amerykańskie jedzenie też jest odpowiednie! Tutaj przedstawiamy kilka tradycyjnych potraw amerykańskich. Jak wszystkie wielkie narody, amerykańskie jedzenie wyraża wiele poza dostarczaniem węglowodanów!

Dla wielu danie takie jak „pieczeń mielona” jest klasycznym, uczciwym i staroświeckim daniem. Zwykle jest wytwarzany z mielonej wołowiny, ale często zastępuje tańsze kawałki mięsa. Pieczeń mielona polega na sposobie pieczenia składników w bochenku. To pyszny rodzinny posiłek, który stał się nieśmiertelny dzięki różnym odniesieniom do niego w kulturze popularnej.

Zwykle jest rzeźbiony i podawany z warzywami, ziemniakami i sosem. Jest to czysta żywność zapewniająca komfort i podobnie jak wiele podobnych potraw, można ją zmodyfikować, aby uzyskać coś wyjątkowego.

Chleb kukurydziany jest integralną częścią Southern Cooking i może być postrzegany jako podstawa kultury soul food. Jest zrobiony z drobno zakwaszonej mąki kukurydzianej, która jest mielona, a następnie gotowana w piekarniku z proszkiem do pieczenia. Ma wspaniałą historię towarzyszącą obiadom z okazji Święta Dziękczynienia i

Johnnycakes z Nowej Anglii!

Nieco bardziej egzotyczne danie „Jambalaya” jest tak zabawne, jak sugeruje nazwa. Jambalaya to klasyczne jednogarnkowe danie z ryżu, krewetek i kiełbasy z kuchni Cajun i kreolskiej z Luizjany. Samo słowo oznacza „misz-masz”, a szefowie kuchni mogą interpretować ten rodzaj dania na niezliczone sposoby. Podstawą dania jest tzw. „święta trójca” cebuli, papryki i selera.

Od XIX wieku, kiedy po raz pierwszy pojawił się w „Gospodyni domowa z Wirginii”, podstawowy składnik „Makaron z serem” stał się ulubieńcem rodziny. Jest to z pewnością jeden z najlepszych sposobów na zjedzenie tego, co poza tym jest dość mdłym makaronem. Może być podawany jako dodatek lub danie główne. To, podobnie jak wiele amerykańskich potraw, jest bardzo popularne.

Szczególnym miejscem w sercu dobrego jedzenia jest oczywiście „Dziki łosoś z Alaski”. Ryby, w przeciwieństwie do większości ryb hodowlanych, mogą jeść swobodnie, dając jakość łososia, która jest dość znakomita. W rzeczywistości utrzymywanie zdrowych stad jest tak ważne, że władze państwowe zapewniają staranne utrzymywanie ich liczebności. W przypadku ryb tej jakości szef kuchni może być bardzo pomysłowy i można je podawać na wiele przepysznych sposobów.

Trudno na pewnym etapie nie wspomnieć o maśle orzechowym i galaretce, ponieważ wydaje się, że jest to bardzo ważna część kultury gwiazd i pasków. To jest słodkie i pikantne dla herbaty i jest jedzeniem, które albo kochasz, albo nienawidzisz. Niezwykłym faktem jest to, że krojony chleb był dostępny od lat dwudziestych XX wieku, podczas gdy dowody sugerują, że ta klasyczna kanapka z nadzieniem istnieje już dłużej. Jest na to cudowna wzmianka w Boston Cooking School Magazine z wydania z 1910 roku. Jak wiele artykułów spożywczych, jeśli użyjesz dobrej jakości orzeszków ziemnych i domowego dżemu truskawkowego, stanie się to prawdziwym doznaniem smakowym.

Innym wyjątkowym amerykańskim wynalazkiem są „Biscuits and Gravy”, które należy wypróbować i przetestować w wybranej restauracji. To kolejna rozkosz z południa i węglowodanowy raj. Sam biszkopt jest robiony ze smalcu lub maślanki, a następnie duszony w sosie wzbogaconym kiełbasą wieprzową i czarnym pieprzem. Istnieje wspaniały cytat na temat tego rodzaju gotowania dla duszy. Ten cytat z książki kucharskiej Southern Foodways Alliance Community mówi wszystko:

„Południowy sposób z sosami zrodził się z niedostatku. Kiedy ludzie są biedni, dają sobie radę. Co oznacza, że ludzie robią sos”.

Chociaż „Szarlotkę” można zobaczyć w tak wielu odmianach na całym świecie, Ameryka uczyniła szarlotkę częścią współczesnej kultury popularnej. Wyrażenie „tak amerykański jak szarlotka” jest trudnym pojęciem, ponieważ uważa się, że to skromne danie zostało przywiezione przez europejskich imigrantów i powoli trawiło się w rodzimej kulturze. Pyszne i najlepiej podawane z odrobiną świeżej śmietany!