Zapiekanka z szynką i ziemniakami
Przepis na zapiekankę z szynką i ziemniakami można przygotować w około 50 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka , 60 g tłuszczu i łącznie 904 kalorie . Ten przepis jest dla 2 osób. Za 2,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera cheddar, ziemniaków, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka z serem, szynką i krewetkami , Zapiekanka z ziemniaków z koperkiem Havarti i Ziemniaki z kiszoną kapustą i chrupiącą wędzoną szynką .
Instrukcje
W natłuszczonej formie do pieczenia o pojemności 1 qt. wymieszaj ziemniaki, szynkę i cebulę; odstaw.
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu; mieszaj z mąką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż mieszanka zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Dodaj ser, sól i pieprz; mieszaj, aż ser się rozpuści.
Polać mieszankę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35–40 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.